Fra ide til produkt, app udvikling
 

fra ide til produkt

 

Det er svært at lave en god app

En app kan miste internetadgangen når som helst eller blive forstyrret af en opringning. Den skal forholde sig til forskellige platforme i forskellige versioner på forskellige mobiltyper med forskellige skærmstørrelser og forskellige muligheder. Dertil kommer kommunikationen med servere og databaser.

Så selvom app’en virker lille og enkel, er det ofte mere kompliceret at lave en god app end at lave et stort website som kører i stabile og uforstyrrede omgivelser i et sikkert serverrum.

Derfor er det ikke billigt at lave en god app. Men vi kan sænke udviklingsomkostningerne på din app ved at lade nogle af vores erfaringer hjælpe dig.
 

Design og workflows først

Før vi skriver den første linie kode skal vi danne os et overblik over app’en ved at tegne app’ens vigtigste billeder og workflows. 

Det lyder avanceret men betyder blot, at vi sætter os sammen og med papir/blyant/whiteboard skitserer billeder på alt det, man skal kunne i app’en.

Du bidrager med dine ønsker og konkret viden om din forretning, og vi bruger vores erfaringer til at byde ind med eksempler på hvordan vi forestiller os det gjort. 


Fokusér på det vigtigste

Det er svært at spise en elefant i én mundfuld, så vi skal finde ud af hvordan den skal skæres i mindre bidder.

Vi skal prøve at begrænse os. Er der noget som bare skal med i første version af app’en? Er der måske andre ting som kan vente til den første version har bevist sit værd? 

Jo mere funktionalitet vi kan vente med til næste version, jo billigere, enklere og hurtigere bliver det at lave den første version. 

Dertil kommer at en mindre første version vil give os konkret viden, som vi kan bruge til løbende at forbedre planerne for efterfølgende udgivelser. I længden får du en bedre app ved at have flere mindre udgivelser i modsætning til en stor første release som indeholder alt. Og du sparer penge ved ikke at skulle rette eller fjerne indhold som ikke bliver brugt eller værdsat.


Byg til flere platforme samtidigt

I stedet for først at udvikle og vedligeholde din app til iPhones og dernæst til Android mobiler, så overvej at udvikle til alle platforme på samme tid. Vi har specialiseret os i krydsplatform-udvikling.

Vi bruger Xamarin Forms fra Microsoft til at bygge apps til IPhone og Android med samme kildekode. Det sker vel og mærke uden at gå på kompromis med hastighed eller platformsmuligheder. 

Det betyder at når app’en til iPhone er færdig så har du samtidigt også en version til Android - eller omvendt. Besparelsen på pris og tid er 100% din. Både når app’en er under udvikling og når den efterfølgende skal holdes ved lige.


Genopfind ikke den dybe tallerken 

Genbrug eksisterende afprøvede løsninger hvor det giver mening. 

Det kan godt være at det er billigere og bedre at lave det selv, men du sidder med risikoen og regningen. Det gør du først når løsningen skal udvikles og dernæst når den skal gøres robust. Sidstnævnte sker ofte i driften, hvor det er dine kunder eller medarbejdere der bliver ufrivillige testere.

Så det er vigtigt at man kender til mulighederne. Der findes mange kommercielle og open source tilbud om robuste og velafprøvede tjenester og komponenter. 

Vi prøver så godt vi kan at holde os orienteret for at kunne rådgive dig om mulighederne.